Microsoft Windows dari dulu sampai sekarang

Hampir semua antara kamu pakai windows kan? Tidak dinafikan ada yang pakai Operation System yang lain macam Mac dan Linux. Kalau tiada yang lama tiadalah yang baru. Thread kali ini saya akan view screenshot windows-windows dari dulu sampai sekarang.




Windows 1.01

Windows 2.0

Windows 2.1x
 

 Windows 3.0
  

 Windows 3.1x
 

Windows NT 3.1

Windows NT 3.51

Windows 95
 

WIndows 98
 

Windows 2000

Windows ME

Windows XP
 
  
Windows Vista
  

Windows 7
 


Ada beberapa windows yang tidak saya masukkan sebab source tiada bagi screenshot. Tapi dari gambar-gambar ini kamu dapat lihat perkembangan windows hingga kini. Saya pasti tiada antara kamu yang pakai windows XP dan ke bawah. Semuanya expert-expert pada pandangan saya. Windows 8? Masih on the way.

Source

5 comments:

  1. terasa diri sudah maju sbb tgk mende kuno...
    hahahah

    ReplyDelete
  2. ak pnh pkai windows 95, 98..dua2 ni kt pc kt kmpung...
    msuk skolah menengah smua pc pkai windows 2000
    msuk matrik windows xp..ak trse agk janggal kt situ..
    dh ada laptop ak install windows vista..memberatkan..
    skg ni gne windows 7..ringan mcm windows xp..

    ReplyDelete
  3. win 7 memang ringan+best+cool dari vista...

    saya pun skrg pakai windows 7 & memang superb

    (walaupun crack version) hehe

    ReplyDelete