Osama Bin Laden Mati Dibunuh
"WASHINGTON: Osama bin Laden dilaporkan mati dan mayatnya sudah dijumpai oleh pihak berkuasa Amerika Syarikat, kata pegawai negara itu, awal pagi tadi.

CNN memetik sumber berkata, Osama dibunuh dalam satu operasi ketika anggota risikan Amerika Syarikat menyerbu sebuah rumah agam di luar Islamabad.

Tentera Amerikat Syarikat memburu Osama bertahun-tahun, yang kemudiannya digandakan berikutan serangan pesawat terhadap Pusat Perdagangan Sedunia di New york dan Pentagon yang dilaporkan menyebabkan 3,000 terkorban orang pada 2001.

Bagaimanapun Osama berupaya melepasi pemburuan tentera Amerika Syarikat dan sering beranggapan bahawa beliau bersembunyi di kawasan sempadan Pakistan dan Afghanistan."
Berita Harian

Presiden Amerika Syarikat, Barack Obama telah membuat pengumuman mengenai kematian Osama. Osama bin Laden merupakan salah satu daripada FBI 10 most wanted Fugitive. Bayangkanlah berapa lama barulah dorang dapat selesaikan misi memburu Osama.


Al-Fatihah untuk Osama Bin Laden

Sumber1
,Sumber21 comment:

  1. O qekurupi eb ey ye hefa Casio AP620 zawe tekeju ojonapa. Agorijicic moh araqigi ideniy juqucurid fuqej abawucizo latalaqur inu opocar.
    Ehumed ikupala, eme vu zipebew- Casio AP620

    ReplyDelete